< terug naar zoekresultaten < vorige advertentie |  volgende advertentie >

Hotel Het Klooster

Hotel Het Klooster
  • Hotel Het Klooster
  • Hotel Het Klooster
  • Hotel Het Klooster
  • Hotel Het Klooster
  • Hotel Het Klooster
  • Hotel Het Klooster
  • Hotel Het Klooster
  • Hotel Het Klooster
  • Hotel Het Klooster
Bedrijfsnaam: Hotel Het Klooster
Ligging: in eeuwenoud cultuurlandschap
Woonruimte aanwezig: Ja
Oppervlakte eigen woonruimte: 105 m¹
Bedrijfsvoering begane grond: Ja
Begane grond - opp: 824 incl. zolder en kelderm²
Begane grond - huidig gebruik: Hotel
Aantal etages: 1
Verdieping 1 - oppervlakte: 474 m²
Verdieping 1 - bestemming: Hotel, bedrijfswoning
Souterrain aanwezig: Ja
Souterrain - huidig gebruik: Opslag
Aantal hotelkamers: 16
Oppervlakte totaal: 1298 m²
Perceel oppervlakte: 6924 m²
Opvallende kenmerken: Voormalig Klooster
Parkeergelegenheid: eigen terrein
Personeel overname verplichtingen: Ja
Brouwerij verplichtingen: Nee
Automaat verplichtingen: Nee
Lease contracten: Nee
Damsterweg 8-10 te Kloosterburen
Overname Exploitatie: € 45.000,-

Dit is de ultieme kans op de overname van een prachtig Hotel gevestigd in een oud Klooster met alle rust en ruimte die men nodig heeft. Gelegen in een schitterend authentiek stukje Nederland, op één van die plaatsen waar de prijzen nog betaalbaar zijn.

Hotel “Het Klooster” is gelegen in het dorp Kloosterburen. Een kleine 600 inwoners tellend dorp in het noorden van de provincie Groningen; een gebied dat ook wel het Hogeland genoemd wordt. Deze streek kenmerkt zich door eeuwenoude wierdendorpen zonder al te veel nieuwbouw, prachtige landelijke vergezichten en kronkelende wegen. De omgeving is naast landelijk ook karakteristiek door de vele molens, grote landhuizen en middeleeuwse kerkgebouwen. Het gebied is, ondanks dat het (nog) niet is ontdekt door het massatoerisme, erg geschikt om te genieten van fiets- of wandeltochten, een bezoek aan een museum of een tocht over de nabijgelegen wadden of een bezoek naar een van de Waddeneilanden.

Vroeger hebben er twee kloosters in het dorp gestaan; het Oldeklooster (gesticht in 1175) en het Nijenklooster (gesticht in 1204). Hoewel beide Kloosters in een ver verleden zijn gesloopt, dank Kloosterburen hieraan nog wel haar naam. Verder is Kloosterburen een katholieke enclave in het verder gereformeerde en hervormde Hogeland. De katholieke Sint-Willibrorduskerk, die in het dorp gelegen is, werd ontworpen door de bekende Nederlandse architect Pierre Cuypers. Naast Ter Apel heeft Kloosterburen als enige plaats in Groningen een carnavalsvereniging. Verder kent het dorp tal van karakteristieke panden en rijksmonumenten.

Het object betreft een vooroorlogs, als Klooster gebouwd pand, bestaande uit een hoofdgebouw en een bijgebouw dat jarenlang als school dienst heeft gedaan. Tevens heeft het gebouw dienst gedaan als huisvesting voor senioren. Sinds 1998 is het imponerende gebouw in gebruik als hotel, restaurant en een ideale plek voor cursussen en trainingen. De landelijke en rustige omgeving van het object wordt nog eens versterkt door de prachtige tuin die bij het pand gelegen is.

Indeling:
De horecagelegenheid bestaat uit 16 hotelkamers, een kapel, 4 vergaderzalen en een fitnessruimte met een kleine sauna. Daarnaast bevindt zich op de eerste verdieping van het object een inpandige bedrijfswoning. De bedrijfswoning bestaat uit een ruime lichte woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers, badkamer met douche en toilet en een werkkamer.
OG: € 500.000
INV/GW: € 45.000
Stel een vraag

Verdachte advertentie? Meldt het de redactie!

Hotel Het Klooster OG: € 500.000 INV/GW: € 45.000

versleep de plaatjes om naar het volgende plaatje te gaan >
Heeft u een suggestie?