Horeca Nieuws

Horeca stappenplan als checklist voor starters in de horeca

Horeca stappenplan als checklist voor starters in de horeca

29-02-2016

Horeca stappenplan als checklist voor starters in de horeca
 

De voorbereidingschecklist boordevol informatie ter voorbereiding op het ondernemerschap

 

Ben je van plan een horecabedrijf te starten of over te nemen? Starthoreca.nl biedt een volledige, in duidelijke stappen opgezette, voorbereidingschecklist als interactieve PDF. Deze PDF staat boordevol informatie en voorzien van alle stappen van A tot Z die doorlopen dienen te worden met daarbij diverse weblinks naar de juiste instanties en organisaties. Ook zijn alle bijlagen behorende bij dit Horeca Starters Stappenplan in de PDF gevoegd om alles in een document te kunnen aanbieden! Want een goede horeca start begint met een goede voorbereiding. Door deze checklist zorgvuldig door te lopen is de 1e stap van de het ‘ondernemen’ in de horeca al genomen, waardoor er snel geschakeld kan worden naar het werkelijk horeca ‘ondernemen’. Start hier direct met ondernemen!

HORECA STARTERS STAPPENPLAN

In onderstaand horeca starterspakket van maar liefst 23 pagina's staat onder andere alle informatie waar je als startend horecaondernemer mee te maken krijgt. Hierbij moet je denken aan de Vestigingseisen Drank- en Horecawet vergunning, Gemeentelijke eisen gebruiksvergunning, registratie verplichtingen en veel overige informatie zoals het rookverbod etc. Hieronder een kleine opsomming van de inhoud het Horeca Starters Stappenplan;

 

Vestigingseisen Drank- en Horecawet vergunning

- Drank- en Horecawet
- Exploitatievergunning
- Vrijstelling horeca exploitatievergunning
- Drank- en horecavergunning
- Inrichtingseisen 
- Zedelijkheidseisen
- Sociale hygiëne
- Aanwezigheidsvergunning kansspelautomaten

Gemeentelijke eisen gebruiksvergunning

- Gebruiksvergunning
- Omgevingsvergunning
- Gebruiksbesluit
- Wet milieubeheer
- Gemeentelijke heffingen
- Haccp & Hygiënecode Horeca
- Rookverbod in de horeca

Registratie & Informatie

- Bepaling rechtsvorm
- Inschrijven Handelsregister en Belastingdienst
- Aanmelden Arbodienst
- Aanmelden Pensioenfonds & Catering
- Aanmelden Buma & Sena
- Regeling Reprorecht

 

 

  

Download Het Horeca Starters Stappenplan hier het Horeca Starters Stappenplan als interactieve PDF!

horeca-starters-stappenplan-starthoreca.nl

Laatste update: Versie 12 - 2015

 

Hieronder tref je een overzicht van alle bijlagen behorende bij het horeca Starters Stappenplan. Al deze bijlagen en diverse links naar de betrokken instanties en organisaties staan ook in de interactieve PDF. Dus download het Horeca Starters Stappenplan en neem direct al de 1e stap met ondernemen in de horeca!

 

Bijlagen Horeca Starters Stappenplan

 

 Bijlage - Drank- en Horecawet - Wet van 7 oktober 1964

 Bijlage - Checklist Besluit eisen Inrichtingen Drank- en Horecawet 

 Bijlage - Toegankelijkheid vergroten met de Checklist "Gastvrijheid in de Horeca"

  Bijlage - Folder Verklaring Omtrent Gedrag

  Bijlage - Informatie brochure Rechtsvormen Kamer van Koophandel

 Bijlage - Modelcontract Kamer van Koophandel Vennootschap Onder Firma

 Bijlage - Modelcontract Kamer van Koophandel Maatschap

 Bijlage - Modelcontract Kamer van Koophandel Commanditaire Vennootschap

 Bijlage - Aansprakelijkheid bestuurders van Besloten Vennootschap

 Bijlage - Handboek Ondernemen 2015 - Belastingdienst

  Bijlage - Handleiding Risico Inventarisatie & Evaluatie

 Bijlage - Risico Inventarisatie & Evaluatie Setup Computerfile

 Bijlage - Catalogus Arbo Horeca

  Bijlage - Folder rookvrije horeca

 

 Doorloop Starthoreca.nl stap voor stap op aparte overzichtelijke pagina's in duidelijke stappen. Klik op onderstaande afbeelding met directe link naar de volgende stap. Alle ondernemingen die eet- en drinkwaren bereiden, verwerken, behandelen of vervoeren, moeten veilig met voedsel omgaan. Wettelijke voorschriften over de hygiëne van levensmiddelen zijn gebaseerd op Europese wetgeving.  Klik hieronder op de  afbeelding om verder te gaan naar de wettelijke verplichtingen met betrekking tot hygiëne!

 

 

 

 

 



< terug naar overzicht

Heeft u een suggestie?